Antallet sultne mennesker stiger igjen

I flere tiår har det kommet framgang – men i tre år forverres tallene: Ifølge FN har 821 millioner mennesker i dag lider av sult. Spesielt dårlig er situasjonen for barn.

Høyt nivå hendelser i FN kan noen ganger være litt tøft. Spesielt når det gjelder publisering av en rapport der fem forskjellige FN-organisasjoner har jobbet sammen. Det tar noen som David Beasley, direktør for World Food Program, å riste opp butikken:

“Vi har 821 millioner mennesker som lider av sult,” ropte han. «Ja, vi har gjort fremskritt, men i dag har vi 149 millioner barn som er underutviklet, noe som er uakseptabelt, spesielt hvis vi har en formue på $ 300 billioner over hele verden, hvorav $ 100 billioner i USA alene å sulte verden, nei! “

I tre år forverret tallene

I flere tiår har det vært fremgang i kampen mot sult i verden. Men i tre år forverres tallene igjen. I 2015 var 785 millioner mennesker fortsatt sultende i verden. Næringsrapporten som presenteres i dag utgjør 821 millioner. Særlig dårlig er situasjonen for barn: 20,5 millioner er allerede undervektige til verden. Nesten 50 millioner under-fem er underernærte.

“Spørsmålet er, hva gjør vi om det? Hvis det var våre gutter og jenter, ville vi gjøre noe,” sa Beasley. “Vi må se dem som våre barn – og de er, det er våre naboer, dette er våre brødre og søstre, vi har programmer, men vi har fortsatt ikke gjort dem så gode som de kunne være.”

632/5000Ifølge World Food Report, lider to milliarder mennesker over hele verden av mat usikkerhet. Det vil si, de har ingen vanlig tilgang til uberørt, næringsrik og tilstrekkelig mat. Dette er en invitasjon til verden for å endelig handle, sier Henrietta Fore, administrerende direktør for FNs barnfond (UNICEF): “Vi har ikke råd til å miste disse barna på grunn av dårlig ernæring Investere barn: I deres kropp, sinn og fremtid De er den økonomiske hovedstaden i land og regioner som har behov.

En av fem afrikanere underernærte seg

Afrika er fortsatt det vanskeligste treffet. Hver femte afrikan anses å være underernæret. I den østlige delen av kontinentet er det også hver tredje person. Årsakene er økonomiske kriser, kriger og konsekvenser av klimaendringer, som flom eller tørke. Det høyeste absolutte antallet sultne mennesker er rundt 500 millioner, men i Asia.

Men det er ikke bare sult som bekymrer generaldirektøren for FNs mat- og jordbruksorganisasjon, Jose Graziano da Silva, men også det raskt økende antallet overvektige mennesker: en “global epidemi” er hvor raskt fedme øker. “Bare for å nevne noen få tall: I Afrika øker antallet med 6,3 prosent hvert år, i Asia med syv og en halv prosent hvert år, det globale gjennomsnittet er 4,8 prosent, som er svært høye tall, og de tar hver Året på.”

Spesielt påvirket er barn og ungdom i skolealderen. Derfor, i tillegg til å bekjempe sult, anbefaler FNs eksperter også bedre informasjon om matrediensene, reduserer fett, salt og sukker, og reklameinnhold – spesielt når de er adressert til barn.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70