Hagetips for september

Mange trær har sluttet å vokse i september. Eviggrønne planter som rododendron, ilex eller bartrær kan nå implementeres. Tiden til frostene er fortsatt lang nok til at de danner mange fine røtter. Disse er avgjørende for en god vekst, fordi planter absorberer vann og næringsstoffer gjennom dem. Sterke røtter derimot, har en tendens til å ha statiske oppgaver. Legg derfor igjen så mange fine røtter som mulig på planten. I sommergrønne planter bør man vente med transplantasjonen til bladfallet.

Beskytt roser mot soppangrep

Roser mister ofte bladene for tidlig. Hvis det vises svarte eller rustrøde flekker på bladene, blir de angrepet av en sopp. Årsaken til dette er mangel på vann og næringsstoffer. Som et mottiltak bør planten gjødsles med hornspon og steinmel og helles regelmessig. Hvis mulig, ikke la vannet renne over bladene, som favoriserer soppsykdommer som pulveraktig mugg.

Velg riktig sted for blomsterløk

Nå kan du sette løk og knoller. Riktig valg av beliggenhet er avgjørende. Fremfor alt er belysningskravet viktig, det symboliseres på etiketten av en sirkel. En hvit sirkel betyr full sol, en svart skygge. I delvis skygge er sirkelen dannet av en svart og en hvit halvcirkel. Plantene takker for riktig valg av beliggenhet med kraftig vekst og rikelig blomstring.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70