Hvor mye bør du De som drikker nok kan tenke bedre og konsentrere seg bedre. I tillegg sørger nok væ om dagen?

De som drikker nok kan tenke bedre og konsentrere seg bedre. I tillegg sørger nok væske for en glatt hud og en ren hudfarge. Men hvor mye drikke er sunt?

Drikk nok

Tilstrekkelig drikking er et viktig krav for trivsel og høy ytelse. De som drikker nok kan tenke bedre og konsentrere seg bedre. I tillegg sørger nok væske for en glatt hud og en ren hudfarge. Årsaken: Kroppen vår består av nesten to tredjedeler av vann. I likhet med godstog transporterer vannpartikler viktige stoffer fra fordøyelseskanalen inn i alle kroppens celler og transporterer avfall fra cellene til nyrene. Fordi kroppen vår konstant mister vann gjennom nyrene, lungene og huden, må vi fylle den på regelmessig.

Den tyske foreningen for ernæring anbefaler å drikke rundt 1,5 liter per dag, på varme dager og innen sport bør det være mer. Totalt sett er mengden 1,5 liter bare en guide, fordi behovet også er avhengig av kroppsstørrelse. Jo mer overflate en kropp har, jo mer vann kan slippes ut gjennom huden. Imidlertid bør det ikke være mindre enn 1,0 liter vann om dagen hos voksne, ellers får kroppen ikke tilført tilstrekkelig væske.

Drikk vann regelmessig

Senest når du er tørst, bør du handle og drikke noe, helst vann fra springen. I stedet for å drikke 1,5 liter vann på kortest mulig tid, bør mengden fordeles utover dagen. Konsekvent hydrering forhindrer hodepine, svimmelhet og sirkulasjonsproblemer. Dette er spesielt viktig på varme dager, under fysisk aktive aktiviteter eller idretter. Tips om ideelle drinker på varme dager finner du her.Sterkt anbefalte drikke bør være kalorifri. Dette betyr tappevann, mineralvann, frukt og urtete. Selv om kalorifri brus også inneholder få kalorier, inneholder de ofte søtstoffer og smakstilsetninger. Hvis disse drikkene drikkes regelmessig, blir smaksløkene vant til søtheten, noe som øker den generelle smak for søtsaker.

Hvor mye kaffe og te er kompatible?

Kaffe og svart te hører til stimulantene, men kan tilsettes væskebalansen når den tilberedes uten sukker. Imidlertid inneholder de sentralstimulerende midler som koffein og teofyllin. Du kan glede deg over tre til fire kopper om dagen uten problemer.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70